works

岡崎のフリッツ屋(pomme de terree)

4坪のテイクアウトのみの小さな店舗の計画。

①注文をとる、②フリッツを揚げる、③塩と混ぜる、④盛り付ける、⑤提供する、の一連の流れをL字の厨房に配置し、「②フリッツを揚げる〜③塩を混ぜる」までの所作が外から見えるように道路側に配置し、調理のライブ感を街に表出させたいと考えた。

注文から提供まで1組ずつ対応することで店内の客席スペースは最小限にして、店舗の外に取り外しできるカウンターを設えて店舗の外でそのまま食べることができる。

フリッツ屋の向かいに弊社で設計した「NUR」が位置しており、縦長の四角い筒で2つの空間を分節する方法を共通させていて、道路を挟んで同じ構えを対峙させることで、街の中で緩やかな連続性が生まれないかと期待している。

 

Plan for a small take-out-only restaurant of approximately 13 ㎡.

The series of steps of① taking orders, ② frying fritters, ③ mixing with salt, ④ serving, and ⑤ serving are arranged in an L-shaped kitchen. The restaurant is located on the street side so that the steps from ② frying fritters to ③mixing with salt are visible from outside, and the live cooking experience is expressed in the town.

The space for seating inside the restaurant will be kept to a minimum by handling each order and serving the food to customers one at a time, and a removable counter will be set up outside the restaurant so that customers can eat directly outside the restaurant.

The “NUR” designed by our firm is located across the street from the Fritz’s restaurant, and shares the same method of dividing the two spaces with a vertical square cylinder.

岡崎のフリッツ屋(pomme de terree)

設計

studio36

施工

MUSÉ creators office inc.

photo

studio36